04.03.2017.

Fudbaleri Budućnosti poraženi su po drugi put ove sezone od pljevaljskog Rudara, rezultatom 1:0. 

 Na početku utakmice plavi su bili ti koji su imali incijativu ali većina prvog poluvremena je protekla bez konkretnih šansi na obije strane, uz mnogo duela na sredini terena i preskakanje igre. Kao što je bio i slučaj u meču sa Zetom prije 2 kola Budućnost je primila gol u neugodnom minutu, tačno pred pauzu, kada je Miloš Zečević matirao Dragojevića lijepim udarcem u gornji lijevi ugao sa petnaestak metara. U drugom poluvremenu ekipa Rudara se povukla pa je Budućnost imala totalnu kontrolu nad posjedom ali opet nije uspjela da stvori konkretne šanse. Falilo je kretanja po bokovima i boljeg snalaženja u šesnaestercu protivnika. U 77. minutu Vujović je propustio najbolju priliku kada je iz peterca glavom, ispostavilo se nedovoljno jako, udario loptu koju je golman Rudara Radanović lako ukrotio. 

"Izaći na teren i šetati se praktično svih 90 minuta, nije recept za pobjedu. Takvim odnosom sami sebe smo kaznili jer nije Rudar toliko dobro igrao koliko smo mi bili nonšalantni. Utisak ne može popraviti ni nešto bolje izdanje u posljednjih pola sata. Igračima sam rakao da je Rudar uvijek opasan, da ga ne smiju potcijeniti i da se sam pravim pristupom može do dobrog rezultata. Mi ga nismo imali, a ako igrači ovako nastave biće dovoljno oštrih riječi da se nešto slično ne ponovi", kazao je trener, Miodrag Vukotić.

Ovim porazom prednost nad najbližim rivalom, Mladosti, sada iznosi 8 bodova pa će se plavi u subotu protiv Dečića morati vratiti na pobjednički kolosjek. Meč u Pljevljima došlo je da isprati oko stotinjak naših vjernih Varvara, koji nažalost nisu bili nagrađeni pobjedom za velik pređen put.