26.02.2017.

U najvećem crnogorskom derbiju Budućnost je savladala Sutjesku 4:2, u fantastičnoj fudbalskoj predstavi na stadionu pod Goricom.

Na početku meča plavi su pretrpjeli rani šok, kada je u prvom minutu Igor Ivanović doveo Sutjesku u prednost  nakon loše reakcije odbrane plavih. Brzo je odgovorila Budućnost, preko Vušurovića, koji se našao u 1 na 1 situaciji sa golmanom Sutjeske i bio je siguran. Nije se puno čekalo da Budućnost preokrene stvari u svoju korist pa je već Vujović u 12.minutu pogodio u dalji ugao za 2:1. Ostatak prvog poluvremena Budućnost je imala incijativu ali su gosti iz Nikšića bili rezultatski u igri. Prvi dio drugog poluvremena donio je statičnu igru na obije strane ali je u 63.minutu iz polukontre Sutjeska vratila meč u egal. Strijelac je opet bio Ivanović. Taj gol nije psihički poremetio plave, koji su nastavili sa napadima, što je urodilo plodom u 75.minutu kada je nakon dobro izvedenog kornera Radomir Đalović glavom udario loptu, koja je odskočila od zemlje i pronašla put do mreže gostiju. Još jednom Budućnost je bila u prednosti i uspješno branila napade Sutjeske, da bi konačnu tačku na meč stavio povratnik u dresu plavih, Darko Nikač, kada je iskoristio asistenciju Milivoja Raičevića i postigao četvrti gol za Budućnost. Ovaj meč je pokazao da je ekipa sazrela da prebrodi golove protivnika u neugodnim minutima, posebno kada je upitanju najveći crnogorski derbi koji nosi određenu dozu pritiska. 

Atmosfera na tribinama je bila zavidna, za koju su se pobrinuli naši vjerni Varvari koji nisu gubili glas tokom cijelog meča i priredili nekoliko dobrih momenata sa pirotehničkom koreorafijom. 

U 20.kolu crnogorskog šampionata Budućnost nastavlja svoj put ka tituli, protiv Rudara u Pljevljima.