06.06.2017.

Budućnost je imenovala novog trenera za predstojeću sezonu, a to je Dragan Kažić. Prije Budućnosti, kao prvi trener i pomoćnik radio je u klubovima na Islandu. Sa sportskim direktorom Budućnosti, Miroljubom Ostojoićem, sarađivao je u stručnom štabu Hajduka iz Kule. 

Novi strateg najavio je da će ekipa igrati ofanzivan fudbal u narednoj sezoni, sa visokim presingom. 

"Titula je obaveza, a ja želim i nešto više od toga - da osvojimo duplu krunu, te da se dobro prezentujemo u Evropi", najavio je Kažić. 

"Moj kolega Miodrag Vukotić je radio dobar posao, i šta god da se dešavalo u posljednjih šest mjeseci, Budućnost je pod njim igrala dobar fudbal. Meni je ostavio težak zadatak da odbranim titulu, ali ponavljam, to sebi ne postavljam kao jedini cilj. Želim da osvojimo i Kup. Ovoj ekipi predstoji transfuzija. Igrači koje tražim uglavnom su iz Crne Gore, jer smatram da na ovom podneblju ima dobrih igrača. Možda samo jedan fudbaler kojeg dovedemo neće biti iz Crne Gore". 

Kažić je najavio promjene u igračkom kadru i moguće puštanje određenih igrača. 

"Nećemo nikog pustiti da ide ako prije toga ne dovedemo kvalitetno pojačanje". 

Kažić je predstavio i saradnike u stručnom štabu - u pitanju su Srđan Golović, nekadašnji napadač Budućnosti, kao i doskorašnji trener Bratstva Dejan Dapčević. Božidar Vuksanović i dalje će biti zadužen za rad sa golmanima, a Kemal Idrizović za fizičku kondiciju.

U ekipu su stigli golman Milan Mijatović, crnogorski reprezentativac, koji je prošle sezone bio u ekipi Dečića. Plavi su takođe pojačali napad dovođenjem Milana Vlaisavljevića, iz Sutjeske, koji je bio jedini strijelac u finalu ovogodišnjeg Kupa Crne Gore. 

Budućnost će trenirati u Podgorici od 12. do 24. juna, kada će se preseliti na Zlatibor, gdje će ostati dvije sedmice, do 7. jula. Tada će već znati protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, za utakmice koje se igraju 11/12. i 17/18. jula.