28.05.2017.

Pobjedom protiv Jedinstva (4:1) u posljednjem kolu 1.CFL plavi su osvojili treću titulu šampiona Crne Gore. Golovima Đalovića,Hočka,Vujovića i Nikača Budućnost je lako savladala indisponiranog protivnika pa osvajanje titule nijednog minuta nije dovedeno u pitanje. Napadač plavih Goran Vujović nažalost nije uspio da postane najbolji strijelac lige iako je u jednom trenutku, tokom prvog poluvremena, vodio u toj trci ali igrač Mladosti Zoran Petrović sa 4 kola u zadnjem kolu zaradio sebi trofej Radija Crne Gore. 

Trećim trofejem 1.CFL Budućnost je sada jedini klub u ligi sa toliko trofeja od osnivanja lige u nezavisnoj državi. Ovom titulom prekinut je i petogodišnji post našeg tima u domaćem šampionatu. 

Sve u svemu, ovaj trofej se neće pamtiti po lijepoj sezoni. U prvom dijelu sezone plavi su bili daleko ispred svojih protivnika, sa 42 osvojena boda od mogućih 51. Međutim, u proljećnom dijelu sezone desio se neočekivani pad u formi i motivaciji kod izabranika Miodraga Vukotića pa se može reći da je Budućnost imala i sreće što njeni pratioci nisu uspjeli da iskoriste kikseve iz kola u kolo. Ipak se na kraju mizernih 15 bodova u drugom dijelu sezone ispostavilo kao dovoljnim za titulu. 

Najbitnije od svega da je cilj sezone ostvaren, a to je još jedan trofej u vitrinama. Slijedi kratak odmor pa rekonstrukcija ekipe i pripreme za Evropu, koja će donijeti veliki izazov !