Stadion pod Goricom (ili formalno Gradski Stadion u Podgorici) smješten je sa južne strane brda Gorica, po kojem i dobio ime. Sagrađen je 1947.godine, nakon završetka Drugog Svjetskog rata i imao je kapacitet oko 5000 mjesta. Na njemu su igrale brojne generacije fudbalskog kluba Budućnosi i time duboko urezali svoje ime u istoriju plavog kluba, a neki i svjetskog fudbala. Na Stadionu pod Goricom zvanične utakmice igra i fudbalska reprezentacija Crne Gore, a ne tako rijetko služi kao domaći stadion pojedinim crnogorskim prvoligašima kada igraju kvalifikacione utakmice za evropska klupska takmičenja.

Tokom svoje istorije Stadion pod Goricom je prolazio kroz brojne rekonstrukcije, a prva od njih bila je nakon 1954.godine kada je originalni stadion uništio veliki požar. Tada su napravljene betonske tribine bez sjedišta pa je, logično, i sam kapacitet bio znatno uvećan. U tom periodu fudbalski klub Budućnost je bilježio rekordnu posjetu na svojim utakmicama, u velikoj mjeri zbog tadašnjeg interesovanja za jaku fudbalsku ligu SFRJ. Tokom 80tih godina Zapadna tribina je rekonstruisana, ovoga puta sa dodatkom VIP lože. Do izgradnje reflektora Stadion pod Goricom čeka sve do 1989.godine. U periodu od 2004. do 2007.godine sjeverna, južna i istočna tribina su rekonstrusiane, pa su stare svlačionice u zapadnoj tribini zamjenjene novim, koje se sada nalaze ispod južne tribine. Prilaz samom stadionu uređen je sa svih strana, a na ćošku gdje se sastaju zapadna i južna tribina izgradnjom trga Republika Argentina dobijen je prostran prohod za domaće i gostujuće navijače. Teren je rekonstruisan 2015.godine, postavljena je nova drenaža, a travnata podloga je najbolja u Crnoj Gori. U okviru stadiona nalaze se brojni ugostiteljski objekti, butici, poslovni objekti i drugi prateći sadržaji. 

Trenutni kapacitet stadiona je 12508 sjedišta, a u planu je dogradnja istočne tribine koja bi trebala da uveća kapacitet stadiona za još 5 hiljada mjesta.